Наступні станції готуються до закриття? Cиня гілка не єдина проблемна ділянка Київського метрополітену

Наступні станції готуються до закриття? Cиня гілка не єдина проблемна ділянка Київського метрополітену

"Ми чудово знаємо про закриття шести станцій, але ця проблема не єдина", - про це під час пресконференції в Укрінформі на тему "Стан Київського метрополітену. Як уникнути транспортного колапсу в столиці?" повідомив депутат Київради, голова постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Вітренко. 

Зокрема він зазначив, що по червоній лінії Київського метрополітену, переїзд між станціями "Дніпро" і між станціями "Гідропарк" - критично аварійний стан мосту Метро і сьогодні не відбувається жодних відновлювальних або ремонтних робіт. Синя гілка метро - станції "Героїв Дніпра" - тріщини на станції, "Мінська" та "Оболонь" - критичне просідання тунелю внаслідок будівництва ТЦ "Дрім Таун". На станціях "Почайна" і "Контрактова" - просідання тунелю з порушенням габаритності.

"Золоті Ворота" - збільшення притоку ґрунтових вод через будівництва поруч. Станції "Осокорки" - "Харківська" - тунелі потребують ремонту. Це критичні історії життєдіяльності міста Києва", - наголосив Андрій Вітренко. 

За словами депутатки Київради Лілії Пашинної, щороку виділяються сотні бюджетних мільйонів на утримання та розвиток Київського метрополітену. За часів правління Віктора Брагінського з 2014 по 2022 рік було виділено близько 6 млрд грн. На 2023 рік передбачалося на початок року 503 млн, але з останніми змінами бачимо суму в 581 млн.

За словами Вітренка, головне завдання наразі - оперативно оцінити ситуацію та вжити заходів, аби не допустити її розвитку за негативним сценарієм.

"Якщо Кличко не знав про незадовільний стан тунелів - це свідчить про непрофесійність його і команди. Якщо знав і нічого з цим не робив - це ще гірше", - наголосив депутат. 

Головне