У Києві 4 лютого зафіксували рекорд найтеплішої мінімальної температури повітря

У Києві 4 лютого зафіксували рекорд найтеплішої мінімальної температури повітря

У Києві зафіксували рекорд найтеплішої мінімальної температури повітря, яка становила +4,6°С у неділю, 4 лютого.

Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського на сторінці у Facebook. Спостереження метеостанції обсерваторії вказали, що в неділю мінімальна температура повітря у столиці України перевищила на 2,1°С рекордне значення 1936 року. Таким чином вона склала +4,6°С.

У цей день у Київській області було хмарно з проясненнями, а часом спостерігались невеликі опади переважно у вигляді дощу. Вітер був північно-західний, 7-12 м/с, пориви склали 15-20 м/с, повідомив Укргідрометцентр.

При цьому напередодні, в суботу, 3 лютого, у Києві були пориви вітру 15-20 м/с, що призвело до оголошення І рівня небезпеки, повідомляв Укргідрометцентр. Синоптики прогнозували хмарність, мокрий сніг із переходом у дощ, температуру вночі близько 0° та вдень 4-6° тепла.

Нагадаємо, рятувальники попередили про значну снiголавинну небезпеку в Івано-Франківській та Закарпатській областях. У Держслужбі закликали туристів найближчими днями утриматися від походів у гори через небезпеку.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Тячівському районі Закарпаття стався зсув ґрунту. Зсув охопив площу 10,5 гектарів. Загрози життю та здоров'ю людей не було, але були вжиті заходи для запобігання й оперативного реагування на зміни обстановки у районі зсуву ґрунту.

Головне