У Херсоні через російські обстріли без електропостачання залишилися 70% абонентів, - ОВА

У Херсоні через російські обстріли без електропостачання залишилися 70% абонентів, - ОВА

У Херсоні через російські обстріли, які стались у вівторок, 26 грудня, без електропостачання залишилися 70% абонентів. Енергетична інфраструктура в місті сильно постраждала.

Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у своєму Telegram-каналі.

За його словами, наразі енергетики вже працюють над тим, аби світло повернулось до містян якнайшвидше. Зараз вони визначають ступінь пошкодження, а після – негайно стають до аварійно-відновлювальних робіт.

Прокудін наголосив, що поки що назвати терміни завершення аварійно-відновлювальних робіт складно. Проте фахівці "роблять все можливе і неможливе, аби скоріше відновити світло", додав очільник ОВА.

Російські окупаційні війська минулої доби, 26 грудня, 161 раз обстріляла Херсонські області. Це призвело до пошкодження обʼєктів інфраструктури, підприємства, торговельного центру, залізничного вокзалу в обласному центрі та закладу освіти в Херсонському районі. Загалом протягом доби на Херсонщині три людини загинули, а 16 отримали поранення.

Нагадаємо, російські окупанти під час обстрілу Херсона влучили в залізничний вокзал. Відомо, що наразі на місці трагедії працюють всі служби. Внаслідок ворожого обстрілу вокзалу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини. Смертельне поранення отримав під час евакуації людей. Ще двоє постраждалих правоохоронців госпіталізували до лікарні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримали особу, яка вчинила зраду в Херсоні у результаті стабілізаційних заходів у визволеному місті. Зазначається, що чоловік підтримував російських окупантів та приєднався до них під час тимчасової окупації області.

Головне