У Казахстані бояться агресії рф: кажуть, прийшов час починати готуватися до можливого нападу

У Казахстані бояться агресії рф: кажуть, прийшов час починати готуватися до можливого нападу

Казахстан повинен серйозно готуватися до можливого нападу росії. Таку думку в ефірі телеканалу "Ми-Україна” висловив лідер політичної партії "Опора народу" у Казахстані Нуржан Альтаєв. 

"Офіційні особи Казахстану, глава держави, міністри, вони не кажуть про якусь військову загрозу з боку російської федерації. Однак про це дуже багато говорить суспільство, про це багато кажуть громадські діячі, політики і народ Казахстану. Тому що ми розуміємо, якщо росія розв'язала війну в Україні, близькій для себе країні, вчинила цю агресію… Ми боїмося, що далі така агресія може бути вчинена стосовно Казахстану", - зазначив Альтаєв.

При цьому він додав, що цього не станеться у найближчій перспективі, однак у майбутньому все можливо.

"Зрозуміло, що зараз вони не в стані на когось нападати. Їхня армія практично розбита, вона практично деморалізована. Однак Путін, на наш погляд, він ніколи не відмовиться від ідеї відновлення Російської імперії так званої, і зробить все для того, щоб розширити кордони", - вважає лідер політичної партії "Опора народу".

Також він розповів, що у Північному Казахстані проживає переважно російське населення, тож у регіоні періодично зʼявляються заяви російських політиків, що ці території потрібно приєднати до росії. 

Саме тому, наголосив Альтаєв, тепер Казахстан, як свого часу це зробила Україна, повинен готуватися до протистояння з рф та готувати свою армію.

Як повідомляли "Ми-Україна", Казахстан закрив своє торгове представництво у росії, яке діяло понад 10 років.

Головне