У Європу на райдужних "пончиках": на Закарпатті викрили чергову спробу незаконного перетину кордону

У Європу на райдужних

Співробітники Державної прикордонної служби затримали на Закарпатті чоловіків, які хотіли на надувних "пончиках" переплисти річку Тиса та дістатися Румунії. Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

За даними прикордонників, ввечері 1 листопада наряд відділення "Грушово" Мукачівського загону помітив чотирьох осіб, які швидко рухалися у бік кордону.

"За 100 метрів від держрубежу зловмисників, двоє з яких несли надувні кола, затримали. Правопорушниками виявилися двоє неповнолітніх жителів Закарпаття, один житель Кіровоградщини та один житель Сумщини. Неповнолітні хлопці, віком 15 та 16 років зізналися, що за винагороду у 100 доларів пристали на пропозицію свого односельця, провести двох невідомих їм чоловіків до річки Тиса та вказати напрям руху у Румунію", - йдеться у повідомленні.

Водночас затримані чоловіки розповіли, що за організацію нічного "вояжу" на веселкових "пончиках" повинні були віддати 3 та 5 тисяч доларів.

Особу організатора незаконної та небезпечної для життя переправи за кордон вже встановили.

Співробітники Держприкордонслужби поінформували Національну поліцію про виявлення ознак злочину, передбаченого ст.332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Як повідомляли "Ми-Україна", працівники ДБР разом із СБУ розкрили та зупинили масштабну схему ухилення від мобілізації. У її основі були посадовці з дев'яти військкоматів із Києва і області.

Головне