У ЄС домовилися про продовження безмитної торгівлі з Україною з гарантіями для європейських фермерів

У ЄС домовилися про продовження безмитної торгівлі з Україною з гарантіями для європейських фермерів

Посли країн-членів Євросоюз та Європарламент дійшли згоди щодо безмитної торгівлі та можливих квот для сільськогосподарської продукції з України з більшим захистом для фермерів ЄС. Про це повідомили в пресрелізі Європарламенту.

Квоти будуть діяти до 5 червня 2025 року, але з посиленими гарантіями для європейських фермерів.

"Якщо на ринку ЄС чи ринках однієї чи кількох країн ЄС виникнуть значні порушення через український імпорт, наприклад, пшениці, регламент гарантує, що Єврокомісія може вжити швидких заходів і застосувати будь-які заходи, які вважатиме за потрібне", - йдеться у повідомленні Європарламенту.

У рамках посилених гарантій для європейських фермерів передбачене екстрене гальмування для "особливо чутливої групи" сільськогосподарських продуктів, а саме: птиці, яєць, цукру, вівса, крупи, кукурудзи та меду.

Нагадаємо, Україна та ще вісім європейських держав серед країн-кандидатів та членів Європейської зони вільної торгівлі (ЄЗВТ) приєдналися до рішення Ради ЄС продовжити санкції проти осіб та установ за порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, шахраї почали використовувати соціальні мережі для знаходження контактів родичів. Вони пропонують передачу інформації про зниклих безвісти або полонених військовослужбовців за гроші.

Головне