У Гуляйполі російські ракети зруйнували пам'ятник Нестору Махну

У Гуляйполі російські ракети зруйнували пам'ятник Нестору Махну

Російські окупанти завдали чергового удару по культурній спадщині України. Цього разу під приціл потрапив пам'ятник Нестору Махну в центрі Гуляйполя в Запорізькій області, який вважався символом вільного міста.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Це вже 46-та пам'ятка історії та культури Запорізької області, яку росіяни знищили з початку повномасштабного вторгнення.

Окрім пам'ятника Махну, окупанти також зруйнували паровий млин - візитівку Гуляйполя, "Будинок торгових рядів" в Оріхові та пошкодили будинок з історичного ареалу "Соціалістичне Запоріжжя" в обласному центрі.

"Пам’ятник Нестору Махну не входить до переліку пам’яток культурної спадщини, проте з 2009 року був неофіційним символом Гуляйполя", - зазначив Федоров.

За його словами, росіяни можуть зруйнувати наші пам'ятки, проте їм ніколи не вдасться знищити нашу історію.

Нагадаємо, 20 травня російські окупанти завдали ракетного удару по Ізюму на Харківщині, зруйнувавши Будинок культури "Залізничник". Ця історична будівля була осередком культурного життя міста. На момент обстрілу в ній не було військових.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, іспанська поліція повідомила, що знайшла картину британського художника-експресіоніста Френсіса Бекона, яка була викрадена з будинку в Мадриді у 2015 році. Картина оцінюється в 5,42 мільйона доларів.

Головне