У Франції розкрили пропагандистську мережу рф, що працювала проти України

У Франції розкрили пропагандистську мережу рф, що працювала проти України

У Франції розкрили структуровану і скоординовану мережу дезінформації, націлену на Захід, а також на допомогу Україні. Про це повідомило урядове агентство Viginum.

Також повідомили про підсумки кількамісячного розслідування цієї мережі, яку аналітики назвали "Портал Комбат". Вона націлена на окуповані росією території України, а також Францію, Німеччину та Польщу. Її мета - поляризувати суспільні дебати і послабити підтримку України з боку Заходу.

Загалом до "Портал Комбат" входять 193 "інформаційних портали", які поширюють російські наративи. Сайти створювалися послідовними хвилями в період із 3 квітня до 17 грудня 2022 року.

"Сайти, створені після вторгнення в Україну, більше не є простими порталами, що передають загальну інформацію або місцеві новини, а виявляються справжніми резонаторами для російської системи впливу", - зазначили в Viginum.

Нагадаємо, євросоюз ухвалив 115 мільйонів євро допомоги для південно-східної Європи. 

Значна частина цієї суми буде спрямована на вирішення проблем, які виникли через російське вторгнення в Україну. Втім, частково гроші підуть і на фінансування гуманітарних проєктів у регіоні Західних Балкан та Кавказу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, європейський союз у межах нового пакета санкцій хоче ввести обмеження проти китайських компаній за їхню допомогу росії. Про це повідомила Bloomberg.

 

Головне