У Фінляндії затримали підозрюваних у відмиванні коштів на бронежилетах для ЗСУ

У Фінляндії затримали підозрюваних у відмиванні коштів на бронежилетах для ЗСУ

Національне антикорупційне бюро України повідомило про затримання у Фінляндії трьох осіб за підозрою у відмиванні коштів, привласнених на закупівлі амуніції для ЗСУ.

Затримання відбулося ще 11 березня. У справі фігурують три особи.

"11 березня 2024 року на території Фінляндської республіки затримано трьох осіб за підозрою у відмиванні коштів Міністерства оборони України під час закупівлі засобів індивідуального захисту на суму 5,7 млн євро. На нерухомість одного із затриманих, громадянина Фінляндії, накладено арешт", - зазначили у НАБУ.

Водночас у Бюро наголосили, що співпрацювали у цій справі з Національним бюро розслідувань кримінальної поліції Фінляндії.

Одним із затриманих є представник приватної компанії, яка не поставила Міністерству оборони 50% від закуплених та повністю оплачених бронежилетів. За даними слідства, зловмисники витратили частину цих коштів на придбання елітних автівок та об’єкту нерухомості.

"Зібрані докази будуть використані детективами НАБУ у власному кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами Міноборони при закупівлі бронежилетів. Вживаються заходи для забезпечення відшкодування заподіяних збитків", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", Печерський районний суд Києва вирішив залишити під вартою до 17 квітня Романа Гринкевича. Водночас за рішенням суду підозрюваному у справі про закупівлю одягу для ЗСУ зменшили розмір застави з 500 млн до 469 млн гривень.

Головне