У Фінляндії російськомовні мітингували за закриття кордону з рф

У Фінляндії російськомовні мітингували за закриття кордону з рф

У столиці Фінляндії відбувся мітинг російськомовних на підтримку закриття кордонів з росією, інформує Yle.

Відомо, що акцію провела група "Ні рашизму у Фінляндії", яка складається з росіян і російськомовних, які живуть у Фінляндії, і підтримують дії фінського уряду щодо закриття кордону з росією. 

Закриття кордонів необхідно, щоб Фінляндія залишалася безпечною для всіх.

"Я виступаю не лише проти Путіна, а й проти російської ідеології загалом. У мене є родичі в Росії, проте я повністю підтримую закриття кордонів. Мене обурило те, що організатори протестів ігнорують першопричину того, що відбувається, яка полягає у діях росії", - зазначає організатор мітингу Ілля Канатуш.

Нагадаємо, що Фінляндія забезпечує безпеку своїх кордонів з росією відповідно до чинного законодавства, проте країна готова переглянути закони для зміцнення цієї безпеки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, влада Фінляндії не збирається повторно відкривати кордони з росією після 15 січня, коли закінчиться термін дії попереднього рішення. 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.