У Енергоатомі назвали число працівників ЗАЕС, які погодилися працювати на окупантів

У Енергоатомі назвали число працівників ЗАЕС, які погодилися працювати на окупантів

Приблизно 1 500 працівників Запорізької атомної електростанції, яка перебуває під окупацією, погодилися працювати на Росатом. Про це в інтерв'ю телеканалу "Ми-Україна" розповів президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

"Окупанти тиснуть на персонал, щоб він підписав контракт на роботу з Росатомом. Персонал звичайно змушений в таких умовах, деякі люди підписують. Але дуже багато і патріотів України, які відмовляються це робити", - зазначив Котін.

Також він розповів, що у мирний час на ЗАЕС було 11 тисяч людей. Наразі в Енергодарі залишаються близько 6 500 людей, бо працівникам станції не дозволяють виїжджати з міста. Безпосередньо на станції працюють близько 4 500 людей, іншим росіяни заблокували доступ на ЗАЕС, бо вони не погоджуються підписувати контракти з Росатомом. 

"За нашою інформацією, люди, з якими ми призупинили контракти через те, що вони підписали контракти з Росатомом - це близько 1500 людей", - заявив Котін.

При цьому він наголосив, що ці цифри можуть бути іншими, бо окупанти намагаються приховати такі дані.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти привезли на захоплену ЗАЕС понад 600 бійців. За даними “Енергоатому”, там вони очікують перекидання на Донецький напрямок фронту.

Раніше українського Міненерго Герман Галущенко заявив, що ситуація на окупованій ворогом Запорізькій АЕС складна і лише продовжує погіршуватися як з технічної точки зору та експлуатації станції, так і з точки зору постійного тиску на персонал станції, який забезпечу її безпеку.

Головне