У "Дію" додали мапу "пунктів незламності"

У

У застосунок "Дія" додали мапу "пунктів незламності". Про це повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За допомогою мапи можна буде знайти найближчий до себе «пункт незламності» (у радіусі 1,5 кілометри) й прокласти до нього маршрут, а також подивитися графік роботи пункту та наявність зручностей – світла, тепла, води, інтернету. На мапі працюватиме "фільтр" за конкретними потребами, каже віце-прем’єр-міністр Михайло Федоров.

Мапу можна буде завантажити, щоб вона була доступною офлайн на випадок, якщо зникне електроенергія і зв’язок.

Щоб завантажили мапу, треба оновити застосунок, натиснути "Послуги", а далі обрати "Пункти незламності". Після цього треба обрати свою область, завантажити мапу й надати доступ до своєї геолокації. Якщо не хочете ділитися місцерозташуванням, "пункти незламності" можна знайти вручну.

Послугу запустили для всіх областей України, крім Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської, а також частини Харківської, Чернігівської, Дніпропетровської й Миколаївської з міркувань безпеки.

Над запуском мапи працювали Мінцифри разом із Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України й обласними військовими адміністраціями.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у "Дії" запускають бета-тест перереєстрація авто. Перереєстрація буде доступна для легкових авто, мотоциклів чи мопедів. Продавцю потрібно оформити договір у "Дії" та поділитися QR-кодом або посиланням, а покупцю – ознайомитися з документом, вибрати номерні знаки й техпаспорт.

 

Головне