У ДБР пояснили, чому одразу не затримали Романа Гринкевича

У ДБР пояснили, чому одразу не затримали Романа Гринкевича

Сина бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа не затримували, оскільки для цього не було достатньо доказів. Про це розповіла радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян.

За її словами, спочатку слідчі зібрали достатню кількість доказів, і лише після цього його вирішили затримати.

"За законом спочатку потрібно зібрати докази і факти правового порушення за конкретними статтями, тому що ми з вами розуміємо - кримінальні провадження досудового розслідування відкриваються за фактом, тобто за фактом шахрайства, за фактом створення злочинного угруповання. Але коли вже є підозрювана конкретно людина, яка обвинувачується в тому чи іншому злочині, тоді уже саме кримінальне провадження набуває зовсім іншої форми і іншого змісту… Тому це наступний етап - відкриваємо кримінальне провадження", - зазначила Сапьян.

При цьому вона додала - підозру оголошують вже тоді, коли є конкретні факти та докази.

"Мені складно пояснити, чому не затримали раніше. Простою мовою скажу - ми не мали, ДБР не мало законного права на той момент, достатньо доказів, щоб оголошувати підозри. Коли прийшли результати експертиз, коли були допитані свідки, коли було зрозуміло, як це все відбувалося, саме тоді було оголошено всі п’ять підозр", - пояснила радниця з комунікацій ДБР

Нагадаємо, Роман Гринкевич є одним із п’яти підозрюваних у справі про закупівлі неякісного одягу для ЗСУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", ДБР оголосило у розшук "близького родича" львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого викрили на оборудках із закупівлями одягу для воїнів Збройних сил України. Ймовірно, йдеться про сина бізнесмена - Романа.

Головне