У Чилі оголосили надзвичайний стан через лісові пожежі

У Чилі оголосили надзвичайний стан через лісові пожежі

У Чилі був оголошений надзвичайний стан через швидко поширюються лісові пожежі, які вже призвели до загибелі принаймні 10 осіб. Про це повідомляє France24.

В Чилі спалахнули десятки пожеж, переважно в туристичних районах Віна-дель-Мар і Вальпараїсо. Згідно з національним управлінням лісового господарства, вогонь вже знищив тисячі гектарів лісу, а лише у Вальпараїсо постраждало близько 7 000 гектарів. Міста на узбережжі оповили дим, що змусило людей покинути свої домівки.

Через величезну хмару диму, яка "погіршила видимість", влада закрила дорогу, що з'єднує Вальпараїсо зі столицею Сантьяго.

У містах Естрелья і Навідад, на південний захід від столиці, вогонь знищив близько 30 будинків, а поблизу курорту Пічілему влаштовано масову евакуацію.

Президент Чилі Габріель Боріч в п'ятницю оголосив надзвичайний стан через катастрофу, щоб мати всі необхідні ресурси для подолання пожеж.

Пожежі виникли через літню спеку і сухість, яка охопила південну частину Південної Америки.

Нагадаємо, невеликий літак впав на трейлерний парк у місті Клірвотер (штат Флорида), спричинивши масштабну пожежу та обірвавши життя кількох людей. Авіакатастрофа сталась із одномоторним повітряним судном Beechcraft Bonanza V35.

Відомо, що падіння літака вщент зруйнувало один з мобільних будинків, ще щонайменше чотири зазнали руйнувань. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Таврійському напрямку ЗСУ знищили майже 400 окупантів та 30 одиниць техніки.

Головне