У Чернігові внаслідок ракетного удару пошкоджено 28 будівель

У Чернігові внаслідок ракетного удару пошкоджено 28 будівель

У Чернігові станом на 16:00 внаслідок ракетного удару росії зранку в суботу, 13 січня, було пошкоджено 28 будівель.

Про це повідомила Чернігівська міська рада.

Шляхом обстеження було загалом зафіксовано такі об'єми пошкоджень:

  • багатоквартирний будинок, у якому пошкоджено 20 квартир -  вибиті балконні рами та вікна;
  • 23 приватні житлові будинки;
  • чотири магазини.

Інформація щодо постраждалих місцевих не надходила.

Крім того, на Чернігівщині відбулася оперативна нарада з міжнародними партнерами. Вона стосувалась відновлення пошкодженого житла в регіоні внаслідок російської агресії. Данська Рада у справах біженців, People in Need, БФ"Рокада", УВКБ ООН вирішили допомогти ремонтувати домівки та ліквідувати всі можливі наслідки падіння уламків російської ракети.

Також людям, чиї будинки постраждали, роздали будівельні матеріали та набори швидкого реагування. З понеділка, 15 січня, почнуть здійснювати допомогу з ремонту житла.

Нагадаємо, у Чернігівській області уламки ворожої ракети частково пошкодили житлові будинки. Правоохоронці розповіли, що одну будівлю практично зруйновано. Також від агресії окупантів загинула собака. Крім того, під час обстрілу поранення отримала жителька Шостки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська диверсійно-розвідувальна група розстріляла автомобіль із цивільним у Чернігівській області. Це сталось у середу, 10 січня. Трагедія сталась між селами Грем’ячка та Леонівка, приблизно за 500 метрів від кордону з російською федерацією. Чоловік встиг відвезти свою дитину на автобус до Семенівки та повертався до Костобоброва. Внаслідок розстрілу він загинув.

Головне