У Бєлгородській області ввели "режим контртерористичної операції"

У Бєлгородській області ввели

У Бєлгородській області місцева влада оголосила, що ввела правовий режим контртерористичної операції.

Про це заявив губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков у своєму Telegram-каналі.

"З метою забезпечення безпеки громадян у Бєлгородській області відсьогодні введено правовий режим контртерористичної операції, який встановлює спеціальні заходи і тимчасові обмеження", - йдеться в повідомленні.

Гладков також додав, що під час КТО можуть перевіряти документи у фізичних осіб. Також можуть призупиняти діяльність небезпечних виробництв та організацій, у яких використовуються вибухові, радіоактивні, хімічно та біологічно небезпечні речовини.

Напередодні представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов розповів, що легіон “Свобода Росії” та “РДК” проводять операцію на території Бєлгородської області. Вона триває, зокрема, для створення “смуги безпеки” для захисту цивільних українців. Юсов також зазначив, що операцію проводять виключно громадяни росії.

Близько 14:00 легіон “Свобода Росії” та “РДК” заявили, що “звільнили” Козінку Бєлгородської області та зайшли в населений пункт Грайворон.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що росіяни проводять термінову евакуацію ядерних боєприпасів зі сховища, що знаходиться у Бєлгородській області. Це відбувається на тлі операції “Російського добровольчого корпусу”. За словами Юсова, в інформації про евакуацію з прикордонних населених пунктів Бєлгородської області та знищення російського Мі-8 у регіоні “є багато правди”.

Також радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк пояснив, що Україна спостерігає за операцією “Російського добровольчого корпусу” у Бєлгородській області. Однак наша країна не має до цього безпосереднього відношення.

Головне