У Британії "вмирає" найбільше прісноводне озеро: його отруюють токсичні водорості

У Британії

Озеро Лох-Ней, що на 40% забезпечує питною водою Ірландію, "в апокаліптичних масштабах" забруднене смертельно небезпечними ціанобактеріями. Експерти кажуть, що воно "вмирає".

Як пише Sky News, "отруєне" озеро, вкрите токсичними синьо-зеленими водоростями, вбиває рибу, птахів та собак. Існують серйозні побоювання стосовно громадської охорони здоров'я, оскільки озеро забезпечує водою багато міст, селищ та сіл в регіоні.

Смертоносні ціанобактерії зобов'язані своєю появою у водоймі надлишком нітратів та фосфатів із сільськогосподарських відходів та стічних вод. Сонячне світло та тепла погода також допомагають живити водорості. Навколо озера стоїть різкий нестерпний сморід.

Місцеві жителі, багато з яких звикли ловити рибу в Лох-Ней, дуже схвильовані станом озера. Вони вважають його національним надбанням.

Нагадаємо, за чотири місяці до завершення 2023 року Сполучені Штати встановили новий рекорд за кількістю стихійних лих за один рік. Цьогоріч в країні зафіксовано вже 23 екстремальних погодних явища, підрахували у Національному управлінні океанічних та атмосферних досліджень. Попередній рекорд, встановлений за увесь 2022 році, складав 22 подібні інциденти.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці серпня у Шотландії відбулося найбільше за понад півстоліття полювання на чудовисько озера Лох-Несс.Сотні “мисливців” приєдналися до дводенного полювання на Лохнеського чудовиська.

Головне