У Брюсселі урочисто підняли прапор Швеції з нагоди вступу до НАТО

У Брюсселі урочисто підняли прапор Швеції з нагоди вступу до НАТО

У Брюсселі у штаб-квартирі НАТО у понеділок, 11 березня, пройшла офіційна церемонія приєднання Швеції до Альянсу. Про це повідомив Генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"Після більш ніж 200 років нейтралітету ви приєднуєтеся до найсильнішого та найуспішнішого військового альянсу", – сказав Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час святкової промови.

Приєднання до НАТО добре для Швеції, добре для стабільності на півночі та добре для безпеки всього Альянсу.

“Для мене велика честь вітати вас сьогодні в штаб-квартирі НАТО. Тому що це справді історичний день. За кілька хвилин ми піднімемо шведський прапор тут, у штаб-квартирі НАТО, і по всьому Альянсу і привітаємо вашу країну як 32-го члена НАТО”, — сказав Столтенберг перед церемонією підняття прапора нового члена Альянсу у Брюсселі.

Нагадаємо, ведення військ НАТО в Україну означатиме "крок до односторонньої ескалації, яка зітре шлях до дипломатії". Про це повідомив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто.

"Франція і Польща можуть говорити від себе, а не від імені НАТО, яке від початку формально і добровільно залишалося поза війною в Україні. Ввести війська до Києва означає зробити крок до односторонньої ескалації, яка зітре шлях до дипломатії. Немає сенсу наводити такий аргумент зараз після двох років війни", - заявив Крозетто.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росія виробляє 250 тисяч снарядів на місяць, що майже втричі більше, ніж США та Європа виробляють для постачання в Україну разом узяті. Про це повідомляє видання CNN.

Головне