У Бразилії потужний циклону "вбив" вже 11 людей: кількість загиблих може зрости

У Бразилії потужний циклону

У Бразилії через потужний тропічний циклон вже загинули 11 осіб. Про це повідомила влада бразильського штату Ріу-Гранді-ду-Сул, де вирує стихія, пише Reuters.

Згідно з оприлюдненою інформацією, кількість жертв негоди може зрости, адже рятувальники продовжують працювати у затоплених районах штату.

"Шторм спричинив зливи, і зараз у затоплених районах ведуться пошуки за допомогою гелікоптерів. Ще 20 осіб зникли безвісти", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що найсильніше від циклону постраждало місто Караа, де проживають понад 8 тисяч осіб.

"Ситуація в Караа нас глибоко турбує. Дуже важливо, щоб ми визначили основні постраждалі райони і людей, які потребують підтримки", - розповів губернатор Ріу-Гранді-ду-Сул Едуардо Лейте.

Багато жителів постраждалих районів тимчасово перемістилися знайшли до спортивних зал у регіоні. місцеві рятувальники лише за два дні евакуювали близько 2 400 осіб.

"Наша головна мета - захистити та врятувати людські життя. Ми рятуємо людей, які опинились у безвиході, знаходимо зниклих безвісти та надаємо всю підтримку сім’ям", - наголосив Лейте.

Як відомо, подібні повені є звичним явищем для Бразилії. Вони відбуваються вже протягом десятиліть.

Як повідомляли Ми-Україна, в Індії та Пакистані триває масова евакуація населення у зв’язку з наближенням потужного циклону Біпарджой.

Головне