У Білорусі хакери роками шпигували за співробітниками посольств чотирьох країн, - ЗМІ

У Білорусі хакери роками шпигували за співробітниками посольств чотирьох країн, - ЗМІ

Кіберспеціалісти викрили групу хакерів, що роками шпигувала за співробітниками посольств чотирьох країн у Білорусі. Про це пише Reuters.

Свою діяльність хакери проводили і після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

За словами дослідника фірми ESET, яка викрила хакерів, Маттьє Фау, зловмисники стежили за 15 пристроями, які належали дипломатам з двох країн Європи, одного з Південної Азії та одного з Африки. Всі вони працювали у посольствах в Білорусі. Шпигувати за ними почали ще у 2021 році і це продовжується і досі.

Фахівці ESET розповіли, що хакери могли втручатися в доступ дипломатів до Інтернету на рівні інтернет-провайдера. Імовірно їх могли обманом змусити завантажити шкідливе програмне забезпечення навіть без їхнього відома. В ESET наголосили, що таких зламів уникнути досить складно. 

Скільки всього дипломатів могли стати жертвами цієї групи хакерів невідомо. Однак фахівці вважають, що тепер усі дипломати, які перебувають у Білорусі, є вразливі для кібершпигунства.

Як повідомляли "Ми-Україна", хакери КНДР таємно зламали комп’ютерні мережі великого російського виробника ракет. Група кібершпигунів, що пов’язані з урядом Північної Кореї, таємно встановила приховані цифрові бекдори в системи “НВО Машинобудування”, ракетно-конструкторського бюро з російського Реутова.

Головне