У Білому Домі незадоволені відмовою прем'єра Ізраїлю слідувати рекомендаціям по Сектору Гази

У Білому Домі незадоволені відмовою прем'єра Ізраїлю слідувати рекомендаціям по Сектору Гази

У Білому Домі незадоволені відмовою прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу слідувати рекомендаціям щодо війни в Секторі Гази.

Про це повідомило видання Axios з посиланням на слова чотирьох американських чиновників, які знайомі з цією проблемою. Як зазначається, президент США Джо Байден та інші високопосадовці дедалі більше розчаровані ізраїльським прем'єром. Останнім часом він відхилив більшість запитів президента США.

"Ситуація погана, і ми застрягли. Терпіння президента закінчується", - повідомив один із чиновників виданню.

Також сенатор Кріс Ван Голлен, який тісно спілкувався з офіційними особами США щодо війни, розповів, що Білий дім "благає коаліцію Нетаньягу, але отримує ляпаси знову і знову". Крім того, Байден не спілкувався з головою ізраїльського уряду вже протягом 20 днів після останньої напруженої розмови 23 грудня. Того дня Байден закінчив спілкування словами: "Ця розмова закінчена". У перші два місяці після нападу ХАМАС на Ізраїль високопосадовці спілкувалися майже через день.

Перед тим, як Байден поклав слухавку, Нетаньягу вчергове відхилив його прохання щодо звільнення палестинських податкових надходжень, які Ізраїль утримує.

"Є величезне розчарування", - прокоментував один з американських чиновників.

Як пише видання, Байден і його радники також переконані, що Ізраїль робить недостатньо, аби дозволити доставку гуманітарної допомоги цивільним мешканцям Гази.

Крім того, офіційні особи США все більше стурбовані тим, що Ізраїль не виконує графік переходу до операцій низької інтенсивності в Секторі Гази до кінця січня. Зокрема, це стосується південного міста анклаву Хан-Юніс. Незабаром, ймовірно, Джо Байдену стане набагато складніше підтримувати той самий рівень підтримки військової кампанії Ізраїлю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Секторі Гази досі перебувають громадяни України, які мають бажання виїхати. Не усі, хто подавався на евакуацію, отримали дозвіл на виїзд від ізраїльською та єгипетської Служб безпеки.

Головне