У 402 закладах освіти з’явиться поліцейська варта безпеки

У 402 закладах освіти з’явиться поліцейська варта безпеки

У 402 закладах освіти у прикордонних та прифронтових регіонах з’явиться поліцейська варта безпеки. Офіцери служби освітньої безпеки будуть не охоронцями, а фахівцями з питань безпеки в освітньому закладі.

Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів України. Як зазначається, кілька днів тому почалось навчання для діючих правоохоронців, які мають намір вступити на службу в освітніх закладах.

На меті проєкту "Офіцери служби освітньої безпеки" є захист дітей у школах в умовах повномасштабної війни та створення безпекового середовища після війни.

Такі офіцери Служби освітньої безпеки не будуть виконувати функції охоронців, а стануть фахівцями з питань безпеки в освітньому закладі. Вони будуть мати знання з психології дитини, щоб розуміти її та за необхідності вчасно допомогти та вжити заходів. Офіцери також будуть медіаторами між адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами і дітьми. Разом з вчителями вони будуть створювати безпечне середовище для дітей.

У Кабміні зазначили, що в січні вже 402 школи будуть забезпечені офіцерами безпеки з-поміж діючих співробітників поліції охорони, патрульної поліції та інших підрозділів Нацполіції. Пізніші їх замінять офіцери СОБ. Усі ці школи розташовані у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Рівненській, Сумській та Чернігівській областях.

Повноваження поліцейських включають також пропускний режим (у школах будуть встановлювати спецрамки та металошукачі), комунікацію з екстреними службами, виклики поліції та особисте реагування на порушення. У школах правоохоронці будуть спілкуватися з дітьми про загрозу вибухонебезпечних та невідомих предметів, з якими можна стикнутися.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Міністерстві внутрішніх справ підготували безпекові нововведення для шкіл. 

Головне