У 2024 році на полі бою в Україні може статись "значний зсув", - президент Чехії

У 2024 році на полі бою в Україні може статись

У 2024 році на полі бою в Україні може статись "значний зсув", який залежить від президентських виборів, які наступного року пройдуть у Сполучених Штатах та росії.

Таку думку висловив президент Чехії, колишній очільник Військового комітету НАТО Петр Павел в інтерв'ю виданню Seznam Správy.

"Розвиток конфлікту в Україні показує, що ми з великою ймовірністю побачимо певний значний зсув у наступному році. І поки що все вказує на те, що це буде не в найкращому сенсі цього слова, як нам би хотілося. Виникне нова ситуація, з якою нам доведеться мати справу", - пояснив Павел.

Він зазначив, що зсув у війні залежатиме від президентських виборів у рф з наперед зрозумілим результатом та у США, де результат не є настільки передбаченим. На його думку, саме очікування виборів може призвести до певних змін на лінії фронту. Президент росії Володимир Путін "чітко дав зрозуміти, що не може йтись про жодні мирні переговори, доки не будуть зрозумілі результати виборів у США".

За його словами, Путін, ймовірно, чекає на повернення до влади експрезидента США Дональда Трампа. З ним він начебто зможе порозумітися "незалежно від того, що думає Україна чи решта Європи".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, за президентства Дональда Трампа з Білого дому зникли секретні документи про російських агентів. Секретна папка зникла в останні дні Трампа. 

Головне