Туск зустрівся з протестуючими фермерами і заявив, що не закриватиме кордон

Туск зустрівся з протестуючими фермерами і заявив, що не закриватиме кордон

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск не закриватиме кордони країни для товарів з-за меж Європейського Союзу. Про це він заявив під час зустрічі з польськими фермерами, пише польське видання PAP.

Як розповів один із лідерів фермерських протестів Анджей Собоцінський після зустрічі з Туском, голова польського уряду пообіцяв переконати Єврокомісію піти на поступки у питанні експорту товарів з неєвропейських країн. При цьому польський прем'єр нібито заявив, що у нього "зв'язані руки" щодо питання кордону.

"Щодо кордону, то він сказав, що не закриватиме його. Він краще виведе надлишок зерна з польського ринку... Це було б певним вирішенням проблеми, оскільки дало б фермерам можливість спорожнити свої склади та зібрати новий урожай", - заявив Собоцінський.

Крім того він додав, що є речі, з якими фермери категорично не погоджуються. Тож протестуючі будуть дивитися на дії влади і у разі необхідності готові продовжити блокування.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що прикордонні черги на українсько-польському кордоні налічують близько 2,3 тисяч вантажівок. Фермери мають намір тимчасово розблокувати напрямок "Краківця".

Головне