Туск заявив про недопустимість антиукраїнської політики в Польщі

Туск заявив про недопустимість антиукраїнської політики в Польщі

Нинішній уряд Польщі не наслідуватиме політику своїх попередників, яка була дещо антиукраїнською. Про це заявив польський прем'єр-міністр Дональд Туск. 

Він наголосив, що не підтримує антиукраїнські настрої та додав, що ні у кого не повинно навіть виникати сумнівів щодо підтримки України, яка продовжує відбивати російську агресію.

"Коли йдеться про війну і нашу прихильність, як і всього західного світу, до України в її протистоянні з росією, тут не може бути жодних сумнівів. Україна у війні з росією потребує допомоги від нас і всього світу. Тому що насправді, поки Україна воює з росією, ми у відносній безпеці", - заявив Дональд Туск. 

Водночас він висловив думку, що війна України з росією може тривати довго, оскільки росіяни перевели свою економіку на "військові рейки".

"Європа повинна відповісти на цей виклик і інвестувати більше грошей, щоб купувати зброю і підвищувати обороноздатність Європи. Ми не можемо вдавати, що нічого не відбувається. У такому питанні, як озброєння і підтримка України у війні, не може бути жодних вагань", - наголосив очільник польського уряду.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський поговорив телефоном з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Глава держави висловив подяку за непохитну підтримку України від Польщі, яка є незмінним союзником України на шляху до вступу в Європейський Союз і НАТО.

Головне