Зеленський поговорив з президентом Польщі Дудою: Наш кордон має бути кордоном єдності

Зеленський поговорив з президентом Польщі Дудою: Наш кордон має бути кордоном єдності

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 9 січня, поговорив телефоном з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Про це повідомила пресслужба глави української держави.

Як зазначається, Зеленський висловив подяку за непохитну підтримку України від Польщі, яка є незмінним союзником України на шляху до вступу в Європейський Союз і НАТО. Крім того, було обговорено ситуацію на кордоні двох країн, де тривають протести польських перевізників.

"Наш спільний кордон має бути справжнім європейським кордоном. Кордоном єдності. Не має бути кордонів між нашими народами", - зазначив президент України.

Також Зеленський наголосив на важливості підтримки Польщею рішення ЄС про відкриття переговорів з Україною про вступ. Він також поговорив з Дудою про забезпечення фінансової та політичної допомоги Україні від Євросоюзу, а також про взаємодію Польщі та України в оборонній сфері.

"Переконаний, що майбутнє України та Польщі – у єдності, взаємній підтримці та взаємовигідній співпраці", - наголосив Володимир Зеленський.

Він також оцінив підтримку Польщею Української формули миру та висловив подяку за рішення про участь представника Республіки Польща в майбутній зустрічі на рівні радників лідерів держав у Давосі, Швейцарія.

Володимир Зеленський повідомив про необхідність посилення української протиповітряної оборони для створення повітряного щита на тлі нещодавніх масованих обстрілів країни з боку російських військ.

Також піднялась тема приєднання Польщі до Спільної декларації лідерів G7, яка стосується безпекових гарантій для України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський планує робочий візит до Швейцарії наступного тижня.

Головне