Туск розкритикував сенаторів-республіканців за блокування допомоги Україні

Туск розкритикував сенаторів-республіканців за блокування допомоги Україні

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск висловив критику в адресу американських республіканських сенаторів у зв'язку зі зривом у Сенаті США законопроекту, який мав передбачати допомогу Україні та іншим країнам.

Про це він написав у Х (Twitter).

Це сталося на тлі того, що Сенат США не зміг ухвалити законопроект, до якого входить допомога для України.

"Шановні американські сенатори-республіканці. Рональд Рейган, який допоміг мільйонам з нас відвоювати нашу свободу і незалежність, сьогодні, мабуть, перевертається в труні. Як вам не соромно", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто гальмує допомогу США Україні: коли її можуть розглянути і у чому ризики

Нагадаємо, законопроєкт, який передбачав посилення міграційної політики та надання фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, не отримав достатньої підтримки для процедурного голосування у Сенаті.

Цей двопартійний законопроєкт, спрямований на забезпечення безпеки кордонів із загальною сумою 118 мільярдів доларів, мав намір також виділити понад 60 мільярдів для допомоги Україні та понад 14 мільярдів – Ізраїлю.

До цього президент Джо Байден, який підтримав компромісний законопроєкт, заявив, що його ухвалення намагається перешкодити Дональд Трамп.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, з березня 2022 Україна втратила майже половину своїх атомних потужностей. Йдеться про окупацію росіянами Запорізької АЕС. Шість атомних реакторів станції виробляли 44% всієї атомної генерації.

Головне