Турецька авіація завдала ударів по Іраку та Сирії: знищили бази та нафтові об'єкти

Турецька авіація завдала ударів по Іраку та Сирії: знищили бази та нафтові об'єкти

Повітряні сили Туреччини напередодні, 23 грудня, завдали вогневого ураження по об'єктах курдської політичної організації "Робітнича партія Курдистану" (РПК) на території Іраку та Сирії. Як пише Reuters, турецька сторона заявила про успішне знищення її 29 об'єктів.

Атака ВПС Туреччина стала відповіддю на загибель 12 солдатів ЗС країни на півночі Іраку у сутичках з бійцями РПК.

До переліку знищених об'єктів увійшли військові бази, укриття та нафтова інфраструктура, яка застосовується бойовиками. 

"Робітнича партія Курдистану" визнана Анкарою та Вашингтоном терористичним угрупованням. Конфлікт РПК з Туреччиною розпочався у 1984 і з того часу її бойовики час від час вчиняють напади на турецькі об'єкти. Своєю чергою, Анкара регулярно застосовує авіаційну складову для ударів Іраку, а саме по територіях, на яких базуються бойовики РПК.

Нагадаємо, днями Збройні сили Ізраїлю відзвітували про знищення великої мережі тунелів в центральній частині найбільшого за населенням міста Сектора Гази. Саме у них переховуватись лідери угруповання ХАМАС, коли їхні бойовики напали на ізраїльські кібуци 7 жовтня. За даними військового керівництва Ізраїлю, після завершення перемир'я у Секторі Гази 1 грудня ЦАХАЛу вдалось знищити вже понад 2000 бойовиків терористичного угруповання. Сукупні втрати ХАМАС у живій силі, за оцінкою Армії оборони Ізраїлю, становлять близько 8000 осіб. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рф уже не зможе досягти своїх цілей в Україні попри її великі зусилля та втрати.

Головне