ЦРУ: росія ризикує стати економічною колонією Китаю

ЦРУ: росія ризикує стати економічною колонією Китаю

Залежність Москви від КНР невпинно зростає від початку повномасштабної війни. Зважаючи на темпи та обсяги цього процесу росія може скоро стати економічною колонією Китаю.

Відповідну заяву зробив очільник американського Центрального розвідуправління (ЦРУ) Вільям Бернс, пише CNBC.

"росія стає все більш і більш залежною від Китаю і в деяких відносинах ризикує згодом перетворитися на економічну колонію Китаю, яка залежить від експорту енергоресурсів та сировини", - наголосив він під час промови в Університеті Райса у Х'юстоні.

На російських ринках все більшу роль починає відігравати китайський юань. За офіційними даними російського центробанку - Банку росії - цьогоріч у березні росіяни купили утричі більше юанів, ніж у лютому. У перший весняний місяць громадяни рф накупили китайської валюти на майже 42 млрд рублів.

Дані китайської митниці, які опублікувало видання South China Morning Post, сукупний товарообіг між рф та КНР злетів на 29,3% до 190 млрд доларів у 2022 році. Тоді як рік тому цей показник становив 147 млрд доларів.

Нагадаємо, в ході перебування в гостях у російського диктатора Володимира Путіна лідер КНР Сі Цзіньпін утримався від того, щоб запропонувати своєму колезі те, чого він чекав найбільше. Йдеться про зобов’язання суттєво наростити закупівлю газу з рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, бразильський лідер Луїс Інасіо Лула да Сілва, який днями пропонував віддати Крим росії, щоб припинити війну в Україні, наразі перебуває з офіційним візитом у Китаї. Там він намагатиметься переконати свого китайського колегу Сі Цзіньпіна сформувати групу країн для посередництва у припиненні війни російсько-української війни.

Головне