ЦПД: Окупанти привласнюють стипендії дітей на тимчасово окупованій Донеччині

ЦПД: Окупанти привласнюють стипендії дітей на тимчасово окупованій Донеччині

На тимчасово окупованій Донеччині окупаційні адміністрації продовжують систематично не виплачувати стипендії вихованцям фейкових навчальних закладів.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Невиплата стипендій студентам коледжів і професійно-технічних училищ стала звичним явищем, з яким більшість учнів змирилася. Проте ситуація змінилася у Макіївці, де директор одного з ліцеїв, який співпрацює з російською окупаційною адміністрацією, присвоїв 175 тисяч російських рублів, призначених для стипендій.

"Це вже тенденція, коли окупаційні адміністрації навчальних закладів організували злочинні схеми, через які привласнюють кошти, призначені на виплату стипендій", — йдеться у повідомлені.

Схожа ситуація склалася і зі студентами "Луганського художньо-промислового коледжу", серед яких багато дітей-сиріт, які протягом півроку не отримували стипендії. Це свідчить про систематичне розкрадання коштів, що вже стало нормою в умовах окупації.

Окупаційні адміністрації продовжують ігнорувати потреби дітей, які потребують фінансової підтримки для навчання, в той час як колаборанти отримують обіцянки "захмарних" зарплат і соціальних пільг.

Нагадаємо, за інформацією ЦПД, в росії від початку 2024 року йде процес скорочення регіональних бюджетів. Однак лише нещодавно представники влади відкрито почали визнавати, що росіянам доведеться "урізати свої потреби", аби продовжувати фінансування війни проти України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, контррозвідка викрила військовослужбовця, який несанкціоновано поширював інформацію про розташування військових підрозділів на Сумщині.

Головне

Президент України Володимир Зеленський розповів, про що йому вдалося домовитися під час закордонних візитів, які він здійснив останніми днями до країн Європи.