ЦНС: соціальні установи на ТОТ Луганщини залишаються без тепла

ЦНС: соціальні установи на ТОТ Луганщини залишаються без тепла

Російська окупаційна влада Луганщини заявляє про початок опалювального сезону, проте на практиці соціальні установи залишаються без тепла.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За їхньою інформацією, 17 жовтня окупаційна влада на ТОТ Луганщини святково запускала початок опалювального сезону. 

“Щоправда тільки на своїх пропагандистських майданчиках. “Чиновники” звітували про теплі батареї у школах та лікарнях. Втім, на практиці усе навпаки”, - йдеться у повідомленні.

Як відомо, наразі у жодному із соціальних закладів батареї не гріють. Крім того, росіяни відклали запуск місцевих котелень як мінімум ще на три тижні. Але пояснення причини відтермінування місцевим жителям не надали.

Можливою причиною у ЦНС зазначають те, що у працівників котелень тимчасово окупованої Донеччини напередодні опалювального сезону терпець увірвався. Через багатомісячні затримки з виплатами зарплат вони припинили виходити на роботу. Внаслідок цього підготовка котелень до цього опалювального сезону була фактично зупинена.

“Це створює серйозні ризики для населення, яке може залишитися без опалення. А сама ситуація вкотре підкреслює м’яко кажучи про безвідповідальність окупаційної влади перед цивільними людьми”, - додали у ЦНС.

Нагадаємо, у Тулі російські окупанти організували участь 100 школярів з тимчасово окупованої Херсонщини у проекті "університетські зміни".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти збираються націоналізувати понад 1 тисячу баз відпочинку на Азовському морі. Ці процеси почались ще з перших днів повномасштабної війни.

Головне