Це надійна та смертоносна зброя: Буданов про збір на дрони для ГУР

Це надійна та смертоносна зброя: Буданов про збір на дрони для ГУР

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прокоментував масштабний збір на безпілотники "Сич", який оголосив національний марафон "Єдині новини". Як зазначається, ці дрони вже показали себе як надійна та смертоносна зброя.

За його словами, безпілотна система "Сич" використовується бійцями досить тривалий проміжок часу, і вона вже встигла відрекомендувати себе. 

"Ми використовуємо їх в абсолютно усіх регіонах, де застосовуються наші підрозділи і всюди вона показала високу ефективність. Це безпілотник для завдання ударів по точкових цілях. Він здатен знищувати бронеоб'єкти, невеликі фортифікаційні споруди, так само групи особового складу противника. ГУР МО безпосередньо веде бойові дії, і це засіб, завдяки якому ми можемо врятувати життя і наших бійців, і просто наших людей, адже їм не прийдеться стикатись з противником сам на сам", - розповів очільник української розвідки.

Він також наголосив, що чим більше буде подібної техніки, тим менше буде стрілецьких боїв, а також чим більше буде високотехнологічного озброєння, тим менше буде й втрат.

"Дуже гарно ставлюсь до наших розробок і вважаю, що ми перш за все маємо відстоювати свої технологічні новинки. Максимальне їх використання дозволить покращити виробництво, покращити тактико-технічні характеристики, які ще на практиці будуть виявити як слабкі, так і сильні сторони", - зазначив Кирило Буданов.

Глава ГУР МО висловив вдячність усім, хто допомагає цим збором для пришвидшення нашої перемоги.

Донатьте на дрони для ГУР:

Банка: https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Карта: 5375 4112 1361 1622

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Збройні сили України зможуть розпочати новий контрнаступ у 2025 році, розповіли в ГУР. Для цього Київ повинен мати достатню підтримку партнерів і продовжити тримати оборону в цьому році.

Головне