ЦАХАЛ оточив сектор Гази і вийшов до моря: що відомо

ЦАХАЛ оточив сектор Гази і вийшов до моря: що відомо

Ізраїльські війська перемістилися до узбережжя сектора Гази в рамках розширення наземних операцій.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що 36-та дивізія Армії оборони Ізраїлю досягла берега під час операції з оточення сил ХАМАС та нанесення ударів по об'єктах в Секторі Газа.

За останні 12 годин солдати дивізії зачистили приблизно 50 цілей, включаючи зони бойових дій, операційні будівлі, аванпости, військові позиції та підземну інфраструктуру, і відбили терористів у ближньому бою.

Нагадаємо, ХАМАС заявляє про понад 9,7 тисячі загиблих у секторі Гази.

За даними МОЗ Гази, з 7 жовтня було вбито 9770 палестинців, в тому числі 4800 дітей.

Водночас телеканал зазначає, що підтверджень цих даних міністерства, яким керує ХАМАС, із незалежних джерел немає.

За даними ООН, 1,5 мільйона людей з приблизно 2,7 млн мешканців у Газі покинули свої домівки. Після відкриття КПП "Рафах" на кордоні з Єгиптом змогли залишити сектор Гази близько 800 людей.

Крім того, вартість війни Ізраїлю проти угрупування ХАМАС в секторі Гази становитиме близько 200 мільярдів шекелів (або приблизно 51 мільярд доларів).

Конфлікт з ХАМАСом триватиме від 8 до 12 місяців, і не передбачає участі Ліванської "Хезболли", Ірану або Ємену. Прогноз також передбачає, що навколо 350 тисяч засобів масової мобілізації ізраїльських резервістів незабаром повернуться до своєї звичайної роботи.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в тимчасово окупованому селищі Седово на Донеччині прогриміли вибухи, супроводжувані сильною пожежею.

Головне