Три ключових напрями підтримки України взимку: у Білому домі озвучили головні пріоритети

Три ключових напрями підтримки України взимку: у Білому домі озвучили головні пріоритети

У Білому домі озвучили головні пріоритети, а саме три ключових напрями підтримки України взимку. Про це повідомляє координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі під час брифінгу.

Загалом йдеться про:

  • США разом з іншими країнами продовжать працювати над зміцненням можливостей української ППО;
  • Допомога Україні у зміцненні критичної енергетичної інфраструктури;
  • Надання Україні резервного обладнання та матеріалів, в тому числі, високовольтних автотрансформаторів, промислових паливних генераторів та мобільного автономного обладнання, щоб підвищити стійкість і запобігти втратам тепла й електроенергії.

росія має наміри залишити українців без світла та тепла цієї зими, про це свідчить, зокрема, атаки, вчинені російською армією по Києву та інших українських містах.

Нагадаємо, у росії відвідали 119 українських захисників, що перебувають у полоні окупантів. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. 

За його даними, візит до українських полонених відбувся відповідно до домовленостей з представниками рф.

"На росії відвідали 119 українських захисників, які нині перебувають у полоні. Це вдалося зробити через взаємні домовленості Офісів Уповноваженого в Україні та рф. Ми відвідали таку ж кількість російських військових, які перебувають у полоні на території нашої держави", - зазначив Лубінець.

Як писали "Ми-Україна" раніше, суд у російському Ростові-на-Дону на 19 років відправив у колонію суворого режиму українського військовополоненого Антона Чередника. Українець потрапив у полон навесні 2022 року в Маріуполі.

 

 

Головне