В рф засудили до 19 років тюрми військовополоненого морпіха, який захищав Маріуполь

В рф засудили до 19 років тюрми військовополоненого морпіха, який захищав Маріуполь

У російському Ростові-на-Дону суд засудив українського військовополоненого Антона Чередника до 19 років у колонії суворого режиму. Він потрапив у полон навесні 2022 року в Маріуполі.

Про це йдеться в проекті Радіо Свобода "Кавказ.Реалії".

Суд визначив більший термін покарання для колишнього українського військового, ніж пропонувала прокуратура, а саме - 17 років у колонії. Рішення суду наразі не набрало чинності, і захист має намір подати апеляцію.

Чередник залишається у слідчому ізоляторі в Ростові-на-Дону, індивідуальні адвокати не мають до нього доступу, адвокат за призначенням представляє інтереси українського полоненого.

За інформацією українських ЗМІ, Чередник був військовослужбовцем морської піхоти ЗСУ і потрапив у полон під час боїв за Маріуполь.

Нагадаємо, що 31 жовтня Служба безпеки України висунула обвинувачення російській співачці Чичеріні, яка закликала українських військових здаватися у полон та погрожувала їм сибірськими концтаборами.

СБУ наголосила на тому, що Чичеріна підтримала військову агресію РФ і загрожувала українським захисникам ув'язненням у російських концтаборах у Сибіру. Висловлювання Чичеріної були подальше розповсюджені російськими пропагандистами та пабліками терористичних організацій "Луганська та Донецька народних республік".

Крім того, після теракту рф у колонії в Оленівці, де перебували полонені українці, Чичеріна приїхала з концертом у селище і закликала місцевих жителів йти воювати на боці рф. 

СБУ провела мовно-лінгвістичну експертизу, яка підтвердила факти підривної діяльності зловмисниці на користь рф. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ВАКС засудив ексголову ДПА на Одещині, яку спіймали на хабарництві.

Головне