Треба готуватися до будь-яких сценаріїв: Галущенко про можливість блекаутів

Треба готуватися до будь-яких сценаріїв: Галущенко про можливість блекаутів

Армія рф знову взялась атакувати енергетичну систему України, тому населенню варто бути готовим до будь-яких сценаріїв. На цьому в ефірі марафону "Єдині новини" наголосив голова Міненерго Герман Галущенко .

Весняно-літні блекаути міністр не виключив та пояснив, що війна не завершилась і ворог продовжує регулярно завдавати ударів. 

"Відповідь на це питання лежить в подальших атаках і навіть не самому факті атак, а з точки зору їх впливу на систему", - додав Галущенко. 

Він нагадав, що і торік перед початком опалювального сезону радив українцям запасатися електрогенераторами та пауербанками, проте наголошував, що буде зроблено все, аби ї не довелося використовувати.

"Я хочу повторитися: "Так, купуйте, готуйтеся, але ми зробимо все від нас залежне, щоб вони вам не знадобилися". І як показала зима, ми зробили все і вони не знадобилися. Зараз поновилися масовані атаки, тому треба бути готовими до будь-яких сценаріїв. Але,повірте, енергетики цілодобово роблять все, щоб вони не знадобилися", - зауважив голова відомства.

Нагадаємо, 22 березня російська армія здійснила найпотужнішу атаки не українську енергетику, після чого продовжила регулярні обстріли енергооб'єктів в України. За цей проміжок часу ворог серед іншого вивів з ладу ДніпроГЕС, вщент знищив Трипільську ТЕС на Київщині та Зміївську на Харківщині, а також завдав низку ударів по газотранспортній інфраструктурі

Як писав "Ми-Україна" раніше, в "Центренерго" вважають за можливе відновити Трипільську ТЕС. Проте в компанії сумніваються в доцільності її відновлення за умови відсутності достатньої кількості систем ППО для її захисту.

Головне