Трамп вперше зізнався, що виживання України є важливим для США

Трамп вперше зізнався, що виживання України є важливим для США

Експрезидент США Дональд Трамп змінив тон, заявивши про важливість виживання України у війні з рф для Сполучених Штатів. Як зауважило Reuters, його заява була зроблена за лічені дні до дати, коли очолювана республіканцями Палата представників голосуватиме за допомогу Києву.

Видання зазначає, що ця заява стала "одним із перших зізнань Трампа того, що виживання України є важливим інтересом безпеки США". Ще торік колишній президент відмовлявся в прямому ефірі дати відповідь на питання, чи хоче він перемоги України над росією.

Величку частину допису на платформі Truth Social Трамп присвятив, на його погляд, недостатній допомозі українській стороні з боку європейських союзників та партнерів.

"Чому Європа не може виділяли такі ж або порівнянні гроші, які вкладають Сполучені Штати Америки, щоб допомогти країні, яка цього відчайдушно потребує? Як усі погоджуються, українське виживання та сила мають бути набагато важливішими для Європи, ніж для нас, але це також важливо для нас. Рухайся, Європо!", – закликав він.

Трамп опублікував допис на наступний день після зустрічі з польським лідером Анджеєм Дудою. Сторони обговорювали ініціативу президента Польщі стосовно збільшення країнами НАТО витрат на оборону з 2% до 3% від ВВП.

Як писав "Ми-Україна" раніше, спікер нижньої палати Конгресу США Майк Джонсон анонсував, що законодавці розглянуть пакет допомоги Україні вже цієї суботи, 20 квітня. 

Головне