Трамп виграв кокуси республіканців в Айові з безпрецедентним відривом 

Трамп виграв кокуси республіканців в Айові з безпрецедентним відривом 

Колишній американський президент Дональд Трамп отримав впевнену перемогу на кокусах в Айові, відірвавшись від найближчого конкурента на 32 800 голосів. Друге місце на голосуванні отримав губернатор Флориди Рон ДеСантіс, трійку лідерів замкнув ексгубернатор Південної Кароліни Ніккі Хейлі. 

Як пише CNN, Трампу вдалось легко обійти решту кандидатів попри те, що він пропустив первинні дебати Республіканської партії. 

Дізнавшись про свою історичну перемогу експрезидент США не став, як раніше, ображати своїх суперників. Натомість він назвав їх "дуже розумними та здібними людьми". Аналітики вважають, що цей крок міг свідчити про його заклик до них вийти з гонки та приєднатися до нього, як власне і зробив Вівек Рамасвамі. Після оголошення результату кокусів в Айові він заявив, що не продовжуватиме боротьбу та негайно підтримав кандидатуру Трампа. 

Попередні опитування показали, що Трамп залишається "улюбленцем" населення у ключових округах Республіканської партії. Отримані дані показали, що 53% відсотки білих християн-євангелістів виступають на підтримку експрезидента США, 27% - віддадуть голос за ДеСантіса, а 13% - за Хейлі. ЗМІ очікують, що і в Південній Кароліні Трамп отримає перемогу над конкурентами, навіть попри те, що цей штат є рідним для Хейлі. Випускники коледжів, як свідчать опитування, розділилися порівну між трьома кандидатами, однак серед людей без вищої освіти 67% підтримують Трампа. 

Нагадаємо, кокуси - це внутрішньопартійні вибори, що проходять в кожному штаті США та закордонних територіях країни. Їхня мета полягає у визначенні претендентів на призначення кандидатів у президенти від кожної партії в кожному окремому штаті. Кокуси є "зборами політичних партій", що проводяться на рівні округу, району чи дільниці. Голосування переважно здійснюється відкрито. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Politico дізналось, що колишній президент США Дональд Трамп під час своєї каденції обіцяв не допомагати Європейському Союзу у випадку війни.
 

Головне