Трамп скаржиться, що не може сплатити $464 млн, призначених судом 

Трамп скаржиться, що не може сплатити $464 млн, призначених судом 

У експрезидента США Дональда Трампа виникла фінансова проблема із внесенням застави для покриття судового рішення про нього у справі, в якому якого визнали винним у цивільному шахрайстві. Про це повідомляє CNN.

Сторона захисту зазначила, що їхній підзахисний звертався за допомогою до трьох десятків страховиків, аби ті підтримали заставу, проте поки що безуспішно. Дедлайн погашення - 25 березня. 

"Сума судового рішення разом із відсотками перевищує 464 млн доларів, і дуже небагато облігаційних компаній розглядатимуть облігації на суму, що наближається до такої величини", - заявили юристи.

Сам Трамп вказану суму назвав "неконституційною, безпрецедентною і практично неможливою для будь-якої компанії, включаючи таку успішну, як моя". 

"Облігаційні компанії ніколи раніше не чули про облігацію такого розміру, і вони не мають можливості розмістити таку облігацію, навіть якби вони цього захотіли", - додав колишній лідер США. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Годинник цокає: Трампу негайно потрібно зібрати $500 000 000

Нагадаємо, у лютому суд у Нью-Йорку зобов'язав Трампа виплатити 355 млн доларів в якості компенсації за "незаконно отримані доходи" у справі про цивільне шахрайство. У рішенні вказано, що обвинувачуваний та його сини винні у шахрайських діях, змові та публікації  хибних фінансових звітів. На сьогодні сума боргу Трампа перевищила 450 млн доларів, включно з відсотками.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями Трамп заявив, що якщо програє Джо Байдену на президентських виборах, то американська демократія на цьому закінчиться. Погрозливі заяви про "криваву баню" та "останні вибори" в історії Сполучених Штатів він озвучив перед своїми прихильниками в Огайо.

 

Головне