Годинник цокає: Трампу негайно потрібно зібрати $500 000 000

Годинник цокає: Трампу негайно потрібно зібрати $500 000 000

Потенційному кандидату у президенти США від Республіканської партії Дональду Трампу доведеться витратити близько пів мільярда доларів на виплати визначених судом сум компенсації за двома справами. У кілька прийдешніх тижнів для нього є дві ключові дати, пише CNN. 

Телеканал нагадав, що у Білий дім Трамп увійшов як "успішний бізнесмен з глибокими кишенями та здатністю індивідуаліста долати юридичні та фінансові проблеми". Тепер же політик може "опинитися у великій заборгованості перед банком, донором чи іншим джерелом капіталу". 

Перша дата - 11 березня. Саме до цього понеділка Трамп має сплатити 83,3 млн доларів відшкодування за сексуальні домагання до колумністки видання Elle Елізабет Джин Керролл та наклеп на неї. Сам екслідер США вже звертався до суду із проханням дати йому змогу відтермінувати сплату призначеної суми, однак йому було відмовлено. Сума у 83,3 млн доларів включає 18,3 млн компенсації та 65 млн штрафних збитків.

Другий дедлайн - 25 березня. До цієї дати Трамп зобов'язаний внести заставу у розмірі 454 млн доларів у справі про цивільне шахрайство, політик завищував свої статки задля введення в оману кредиторів. Як і у попередньому випадку, судді відхилив екстрене прохання політика щодо відстрочення виплати. Тоді він запропонував внести 100 млн дол., але суд не погодився і на це.

Для Трампа 25 число є важливим також і тому, що саме цього дня у США стартує підбір присяжних за кримінальною справою проти експрезидента, яка пов'язана з виплатами акторці фільмів для дорослих Стормі Деніелс у 2016 році (перед президентськими виборами) за її мовчання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, суперниця Трампа - Ніккі Гейлі - 6 березня офіційно оголосила про завершення своєї президентської кампанії в Сполучених Штатах.

 

Головне