Трамп отримав ще одне кримінальне звинувачення за спробу змінити результати виборів: подробиці

Трамп отримав ще одне кримінальне звинувачення за спробу змінити результати виборів: подробиці

Дональду Трампу, 45-му президенту Сполучених Штатів Америки, офіційно оголосили ще одне кримінальне звинувачення. Його звинувачують у спробі змінити свою поразку на виборах у 2020 році у штаті Джорджія. Про це повідомляє NBC.

Крім Трампа у справі фігурують 19 осіб, зокрема адвокат Руді Джуліані та колишній керівник апарату Білого дому Марк Медоуз.

Новий пакет звинувачень викладений на 98 сторінках. Це вже четверте кримінальне звинувачення Трампа.

Розслідування справи веде окружна прокурорка Фултона Фані Вілліс. Трампа та його соратників звинувачують у неправдивих заявах, видаванні себе за посадову особу, підробці та поданні фальшивих документів, впливі на свідків, викраденні цифрових даних та порушенні приватності, змові з метою ввести в оману державу. 

"Трамп та інші обвинувачені в цій справі відмовилися визнати, що він програв. Вони свідомо і навмисно приєдналися до змови з метою незаконно змінити результат виборів на користь Трампа", - йдеться в обвинувальному акті.

Трамп вже відреагував на нове звинувачення та все заперечує. Він стверджує, що звинувачення, висунуті проти нього в Джорджії, є "політично мотивованими".

Також повідомляється, що ордери на арешт видані для всіх обвинувачених. Кожен з них може добровільно здатися до 25 серпня.

Як повідомляли "Ми-Україна", Окружний суд Вашингтона обрав запобіжний захід для колишнього президента США Дональда Трампа у справі про спробу фальсифікації виборів 2020 року.

Головне