Трагедія біля укриття: заступник глави ОП відреагував на арешт охоронця медзакладу в Києві

Трагедія біля укриття: заступник глави ОП відреагував на арешт охоронця медзакладу в Києві

Офіс Президента буде розбиратися в питанні того, чому охоронець, у справі про закрите укриття в медзакладі в Києві, отримав суворіший запобіжний захід ніж інші підозрювані.

Про це заявив заступник голови ОП Олексій Кулеба в ефірі телемарафону.

"Будемо окремо розбиратися з питанням, чому такий суворий запобіжний захід винесли охоронцю. Він залишився в СІЗО, а інші люди отримали інші рішення. Хочемо добитися ясності в цьому питанні", - розповів Кулеба.

Дії охоронця кваліфікували за ч. 3 статті 135 Кримінального кодексу України – залишення у небезпеці, що призвело до смерті людей. Йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.

Іншим підозрюваним у справі - першій заступниці Деснянської районної державної адміністрації, директору лікарні, заступнику директора з технічних питань - обрали інші запобіжні заході. Вони перебувають під домашнім арештом.

Охоронець єдиний визнав свою провину. Він сказав, що "після початку тривоги пішов відкривати двері поліклініки, аби впустити людей, але не встиг".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, мешканець Києва, який проживає у Деснянському районі розповів, що його дружина загинула під час масованої ракетної атаки росіян. Вона з дочкою побігла в укриття, втім воно було закрите. У той момент туди влучив уламок від ракети. За словами чоловіка, коли виявилось, що укриття закрите, люди почали голосно стукати у двері. Їм ніхто не відкрив.

З охоронцем, який не відчинив укриття у Києві під час нічної повітряної атаки, провели слідчі дії. Пізніше в Києві затримали чотирьох осіб за недопуск людей до укриття під час ракетного удару рф у ніч на 1 червня, що призвело до смерті трьох осіб. Після цього чотирьом затриманим у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття, повідомлено про підозру. Троє з них є працівниками медзакладу, ще один чоловік – охоронець.

Головне