Tesla оголосила про відкликання понад 2 млн своїх електромобілів: що трапилося

Tesla оголосила про відкликання понад 2 млн своїх електромобілів: що трапилося

Компанія Tesla заявила про відкликання понад двох мільйонів електромобілів через проблеми з автопілотом. Відкликання оголосили у Сполучених Штатах Америки, повідомляє Reuters.

Згідно з оприлюдненими даними, автопілот у електромобілях Tesla може працювати некоректно.

"Програмне забезпечення системи керування автопілотом може бути недостатнім для запобігання неправильному використанню та збільшити ризик аварії", - йдеться у повідомленні.

Автопілот Tesla тестували тривалий час експерти Національної адміністрації з безпеки дорожнього руху (NHTSA). Ще кілька місяців тому в NHTSA наголошували не необхідності того, щоб системи допомоги водієві враховували те, що "люди надмірно довіряють технологіям".

У Tesla заявили, що не погоджуються з аналізом NHTSA, проте все ж розробили оновлення програмного забезпечення, яке спонукатиме водія дотримуватися своїх постійних обов’язків за кермом навіть з увімкненим автопілотом. Зокрема, в інтерфейсі користувача в електромобілях посилять візуальні сповіщення, спростять ввімкнення та вимкнення автоматичного керування та навіть можуть "призупинити використання функції автоматичного керування, якщо водій не демонструє безперервну та стійку відповідальність за водіння під час роботи функції".

Всього оновлення потребують 2,03 млн автомобілів Model S, X, 3 і Y у Сполучених Штатах Америки, починаючи з 2012 модельного року.

Як відомо, автопілот Tesla може самостійно керувати автомобілем, прискорюватися та гальмувати у межах своєї смуги. Крім того є і розширений автопілот, який здатен змінювати смуги руху на шосе. Проте усі ці можливості не роблять автомобілі автономними.

Раніше "Ми-Україна" писали, що американський виробник електрокарів Tesla офіційно заявив про початок поставок свого електричного футуристичного пікапа Cybertruck.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.