Таврійський напрямок: за добу ліквідовано 360 окупантів та 27 зразків озброєння

Таврійський напрямок: за добу ліквідовано 360 окупантів та 27 зразків озброєння

Сили оборони України продовжують проріджувати особовий склад російського війська, а також запасів техніки та озброєння противника у смузі відповідальності ОСУВ "Таврія". За підсумками бойової доби 7 березня на вказаному напрямку втрати ворога склали 360 бійців вбити та пораненими. 

"Втрати ворога в озброєнні та військовій техніці минулої доби склали 27 одиниць не враховуючи БпЛА. Зокрема, два танки, сім бойових броньованих машин, три артилерійські системи, один засіб ППО, 13 автомобілів та одна одиниця спецтехніки", - йдеться у свіжому зведенні Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку. 

Українським захисникам минулої бойової доби вдалось ліквідувати або нейтралізувати більш як 300 ворожих дронів. Також у росіян на Таврійському напрямку стало менше складів БК, ЗСУ учора знищили один з них. 

"Дякую за влучність нашим воїнам, зокрема тим, які знищили російський зенітний ракетний комплекс 9К330 “Тор-М-2” та автоматизовану станцію постановки перешкод Р-330Ж "Житель", - прокоментував бойову роботу українських оборонців командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський

Таврійський напрямок: оперативна ситуація 8 березня

В цілому в операційній зоні ОСУВ "Таврія" за учорашню бойову добу, 7 березня, відбулось понад пів сотні боєзіткнень. Противник здійснив 18 авіаударів, 114 атак із застосуванням ударних БпЛА та 1142 артилерійських обстрілів.

  • Авдіївський напрямок. Бійці Сил оборони відбили 23 атаки росіян поблизу Бердичів, Орлівки, Тоненького, Первомайского та Невельського.
  • Новопавлівський напрямок. На вказаній ділянці фронту російські підрозділи майже 30 разів вдавалися до спроб прорвати оборону ЗСУ, зокрема поблизу Георгіївки, Побєди, Красногорівки та Новомихайлівки.
  • Оріхівський напрямок. Сили ЗС України відбили дві атаки на захід від Вербового та поблизу Роботиного.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що російське окупаційне військо знову неабияк активізувалось на Оріхівському напрямку. Передусім зараз їх цікавить Роботинський виступ.

Головне