Тайвань перевів війська у підвищену бойову готовність на тлі навчань Китаю

Тайвань перевів війська у підвищену бойову готовність на тлі навчань Китаю

Тайвань, у відповідь на військові навчання Китаю, підняв в повітря свої літаки і перевів війська у стан підвищеної бойової готовності, повідомляє Associated Press.

Влада острова запевняє, що армія готова захищатися від агресії.

Китайські військові заявили, що дводенні навчання навколо Тайваню є покаранням для "сепаратистських сил, які прагнуть незалежності".

Міністерство оборони Тайваню зазначило, що провокації з боку Пекіна загрожують регіональному миру та стабільності. Відомство додало, що острівна держава не прагне конфліктів, але і не ухилятиметься від них.

"Цей привід для проведення військових навчань не тільки не сприяє миру та стабільності в Тайванській протоці, але і демонструє гегемоністську сутність Китаю", – йдеться в повідомленні Міноборони Тайваню.

Під час своєї інавгураційної промови президент Тайваню Лай Чінте наголосив, що його країна прагне діалогу з Китаєм, щоб зберегти нинішній статус і не втягувати союзників у війну. Дії Китаю також засудила опозиційна Націоналістична партія, яку вважають прокитайською.

За даними BBC, тривалі навчання, які Китай проводить навколо Тайваню, подібні до тих, що відбулися у 2022 році, коли острів також був оточений.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Нідерланди та їхні союзники виділять додаткові 175 мільйонів євро на закупівлю військового обладнання для України.

Головне