Сирія заявила про авіаудар Ізраїлю по міжнародному аеропорту Алеппо

Сирія заявила про авіаудар Ізраїлю по міжнародному аеропорту Алеппо

Міжнародний аеропорт Алеппо в Сирії зазнав ушкоджень в результаті авіаційного удару, завданого Збройними силами Ізраїлю. Як повідомляє Jerusalem Post із посиланням на джерело в сирійському Міноборони, внаслідок повітряної атаки інфраструктурний об'єкт зупинив роботу.

Сирійське арабське інформаційне агентство (SANA) зазначило, що удару було завдано близько 4:30 ранку за місцевим часом. За попередніми даними, пошкоджень зазнала злітно-посадкова смуга, а відтак тепер вона не придатна для приймання літаків.

"В результаті агресії завдано матеріальних збитків злітно-посадковій смузі аеропорту, його виведено з ладу", - наводить видання слова свого джерела.

Востаннє, згідно з заявами сирійського режиму Башара Асада, аеропорт Алеппо зазнавав атак на початку травня цього року. Тоді Сирія заявила про поранення кількох мирних жителів і військових. Місцеві посадовці стверджували, що летовище використовувалося виключно для доставлення допомоги постраждалим від землетрусу на півночі країни.

До цього про подібну атаку сирійська сторона заявляла у березні. SANA писало, що Ізраїль "здійснив повітряну атаку з боку Середземного моря, на захід від Латакії, націлившись на міжнародний аеропорт Алеппо".

Водночас світові ЗМІ, включно з Reuters, неодноразово заявляли, що Іран використовував аеропорт Алеппо для переміщення зброї та військового обладнання до Сирії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цьогоріч у травні сирійський президент Башар Асад їздив до Саудівської Аравії для участі в регіональному саміті Ліги арабських держав (ЛАД). Ця поїздка для диктатора стала першою з 2011 року, коли його країну охопила кровопролитна війна. Запрошення Асада на саміт знаменує його повернення в арабський світ після тривалої ізоляції.

Головне