Сили оборони знищили російський катер "Тунець"

Сили оборони знищили російський катер

Сили оборони Півдня у середу, 13 вересня, знищили російський катер "Тунець".

Про це повідомляють Військово-морські сили ЗСУ у Telegram.

"В північно-західній частині Чорного моря Силами оборони Півдня знищено ще один ворожий катер типу КС-701 "Тунець", - йдеться у заяві.

11 вересня українські військові знищили шість катерів росії. Вони спробували відновити втрачені позиції з води під час маневрування серед островів уздовж окупованого лівобережжя Херсонщини.

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк наголосила, що українські військові проводять дуже складну роботу, а на лівому березі Дніпра сили росіян переважають.

“На даному етапі можемо сказати, що ворог продовжує активізуватися там, вишукує способи забезпечити собі більш щільну оборону, зокрема з напрямку самого Дніпра, з води. Але мінус шість човнів — це дуже красномовне і переконливе зведення за минулу добу, про яке ми можемо зараз говорити. Це так завершилась їхня спроба закріпитися на позиціях, з яких попередньо були вибиті”, — сказала вона.

Зазначимо, Генштаб ЗСУ в офіційному зведенні щодо знищеної російської техніки не повідомляв про шість ліквідованих човнів.

Вона додала, що Сили оборони України продовжують нищити й особовий склад окупантів, іншу техніку - “гармати, міномети, все те, чим вони намагаються обстрілювати правий берег і завдають шкоди цивільному населенню“.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти обстріляли Зміївку на Херсонщині, постраждали волонтерка та місцева жителька.

Головне