Сили оборони посилюють ППО на Житомирщині (відео)

Сили оборони посилюють ППО на Житомирщині (відео)

У Північній оперативній зоні українські Сили оборони вживають заходів для посилення ППО.

Про це повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗС України Сергій Наєв у Facebook.

За його словами, на Житомирщині під час повітряних атак 19 та 30 серпня наші захисники на "Гепардах" збили усі повітряні цілі. Мова про 5 ворожих "шахедів".

Під час зустрічі з екіпажем зенітно-артилерійської установки, командувач подякував бійцям і наказав, щоб у подальшому вони так само із стовідсотковою ефективністю виконували завдання з прикриття українського неба. Він підкреслив, що, крім машини, є люди та їхній професіоналізм.

"Наше завдання – продовжувати захищати українських громадян, українську землю й українські цивільні об’єкти. Ми робимо все для того, щоб збільшити ефективність системи протиповітряної оборони. Зокрема створюємо нові мобільні вогневі групи, які працюватимуть на тих чи інших загрозливих напрямках", – додав він.

Нагадаємо, російські окупанти вночі 6 вересня знову масовано атакували Україну. Протиповітряна оборона знищила десятки цілей – дрони та ракети.

Усього було зафіксовано 33 ворожі повітряні цілі.

Зокрема, сім ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса. Також російські війська запустили 25 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда).

Водночас ворог запустив одну балістичну ракету “Іскандер-М”.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, вночі було знищено 23 повітряні цілі. Йдеться про сім крилатих та одну балістичну ракети та про 15 ударних дронів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський вперше прокоментував ухвалений закон про е-декларування.

Головне