Сильний шторм у Нідерландах: скасовані сотні авіарейсів

Сильний шторм у Нідерландах: скасовані сотні авіарейсів

У Нідерландах почався сильний шторм "Полі". Він серйозно порушив повітряне і залізничне сполучення в країні. Влада закликала людей залишатися вдома через сильний вітер.

Про це повідомила нідерландська телекомпанія NOS. Як зазначається, Національний метеорологічний інститут оголосив червоний код штормового попередження для більшої частини країни. Це найвищий рівень небезпеки. Вітер досягає поривів  до 120 км на годину.

У містечку Вейк-ан-Зее на північ від Амстердама вже заміряли швидкість вітру 145 км на годину. Це найсильніший порив вітру, який коли-небудь вимірювали в липні.

За інформацією Weerplaza, шторм "Полі" є найсильнішим літнім штормом, який коли-небудь спостерігали. Аеропорт Схіпхол в Амстердамі, один з найбільш завантажених європейських вузлів, скасував понад 300 рейсів. Як очікується, рух буде обмежено щонайменше до 15:00 за місцевим часом.

Мешканці провінції Північна Голландія, до якої входить Амстердам, отримали сповіщення на мобільні телефони з попередженням залишатися вдома. Вони мають підготувати номери екстрених служб на випадок небезпеки для життя.

Поблизу населеного пункту Алкмара потужний вітер перекинув вантажівку.

Водночас залізничний оператор NS зупинив весь рух поїздів на півночі Нідерландів. При цьому шосе на північ від Амстердаму перекрили  через падіння дерев.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, тропічний шторм “Брет” приніс вітер і сильний дощ на острови у східній частині Карибського моря. Їх закрили для підготовки до потенційних зсувів і повеней.

Головне