Сильний шторм на Балканах: відомо про п'ятьох загиблих

Сильний шторм на Балканах: відомо про п'ятьох загиблих

На Балканах після кількох днів спеки та засухи стався сильний шторм. Відомо вже про щонайменше п'ятьох загиблих, ще десятки людей поранені.

Про це повідомило видання AP. Як зазначається, шторм охопив Хорватію, Словенію та Боснію. Екстрені служби країн повідомляють, що після надзвичайно спекотних та сухих днів негода спричинила справжній хаос. 

Сильний вітер зривав дахи з будівель та спричинив перебої з електроенергією.

Поліція Хорватії заявила, що у Загребі через падіння дерев під час шторму загинули 50-річний та 48-річний чоловіки. Один із них перебував на вулиці, а інший у власній автівці.

Крім того, через падіння дерева загинула одна людина у хорватському місті Черник. Як заявила служба цивільного захисту Хорватії, у Загребі 36-річний чоловік отримав важкі травми через падання будівельного крану.

Громадська телекомпанія Словенії також повідомила, що одна людина загинула, а ще одна отримала поранення, коли на них впало дерево в районі озера Блед.

Ще одна людина загинула в Боснії. При цьому щонайменше 20 осіб отримали поранення.

Нагадаємо, на південь Європи насувалася пекельна спека. До регіону наблизилася хвиля тепла, яку охрестили “Цербер”. Під загрозою були частини Іспанії, Франції, Греції, Хорватії і Туреччини. Від сильної спеки постраждала також північ Африки. За прогнозами, температура повітря здолає позначку у +40°C, а в Італії місцями допускають навіть +48.8°C.

Перший тиждень липня став найспекотнішим у світі. За прогнозом, липень в 2023-му може сягнути найвищих температурних показників за останні 120 тисяч років.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, протягом вівторка, 18 липня, у Греції спалахнули ще дві нові лісові пожежі. Тепер з вогнем борються у трьох різних місцях.

Головне